Daily doodles #8

Dette er et svar på kommentaren til politisk redaktør i Dagsavisen, Lars West Johnsen. Link til hans kommentar finner du her

Hei Lars! 

Jeg er ett av disse svette menneskene i tights som kommer både prustende, pesende, blåsende og gispende forbi deg raskere enn du kan si dråpesmitte. Jeg synes det er leit å høre at mitt forsøk på å ta vare på egen helse i en ellers sosial distansert hverdag er kilde til forargelse og frustrasjon i ditt liv. 

Med det sagt synes jeg det bildet du forsøkte å male av meg og mine medjoggere var nokså unyansert. Merkelig nok har jeg på følelsen at jeg deler den tanken med mange andre, så du har sikkert fått nok kjeft som det er. Jeg ønsker heller oppmerksomheten i dragsuget av din kommentar til noe positivt, nemlig å lære Kari og Ola Nordmann om riktig gå-på-tur-etikette, en gang for alle.

Du er helt sikkert uenig, men jeg opplever oss joggere som noen av de mer aktsomme der ute på gangstienes mange veier. Dette har muligens noe med at vi faktisk «sneier» oss forbi en del turgåere når vi er ute og sprader i vår syntetiske stillongs. Løsningen jeg ønsker å foreslå består av to enkle prinsipp som gjør både gå- og løpeturen et hakk bedre for alle involverte. 

Nummer én. Hold til høyre. 

For å slippe å løpe slalom mellom turgåere som nyter felles uteareal i et mer bedagelig tempo, forsøker vi løpere alltid å holde oss til høyre i veibanen. Litt sånn som i trafikken. Forbikjøring, og derav unngåelse av «sneing», blir mye lettere om samtlige etterstreber dette prinsippet.

Nummer to. Herm etter veibanen. 

Er veibanen smal, må man selv forsøke å være smal. Dette gjelder særlig i områder hvor mange andre nyter frisk luft og natur. Av og til nytter det ikke å holde til høyre hvis man går manngard på en smal vei. Hvordan skal jeg komme meg forbi, da? Dersom det er smal veibane og man går flere i bredden blir vi nødt til å sneie — noe ingen av oss ønsker. Lær av Olsenbanden! 

I disse solidariske tider har vi alle våre måter å holde oss friske mentalt og fysisk. Å kjefte på andre som pleier egen helse med løping løser særs lite, og det vet du.
Daily doodles #5

Dagens doodling ble en illustrasjon for Undringer #20, et nyhetsbrev fra konsulentselskapet Uromaker. Her skrives det for annerledestenkere og innovatører om teknologi, samfunn og andre ting gjengen i Uromaker er nysgjerrige på. Høres det interessant ut? Du kan bli med i klubben og melde deg opp til nyhetsbrevet, som kommer ut hver fjortende dag, her.

Daily doodles #1

I disse dager hvor man nærmest tilbringer all tid innedørs finnes enda færre grunner til å la være å tegne. 

En tid fremover vil jeg tegne et eller annet hver dag, og dele det her på bloggen. HAZE2K17

HAZE2k17

Klisjéaktig, men fortsatt sant - russefeiringen er et sikkert vårtegn. Forrige helg ble jeg med jentene på russebussen HAZE 2017 og fotograferte én av deres mange sene mainetter. 

Lykke til med resten av feiringen og eksamener, jenter!
Using Format